Begeleide intervisie voor verpleegkundigen en verzorgenden | vanaf 31 januari 2023 (5 bijeenkomsten)

Praktische info

Categorie
Vaardigheden
Lesvorm
Klassikale scholing
Punten
10
Kosten
€ 239
Inschrijven

Over Scholing Dichtbij

info@scholingdichtbij.nl
050 577 8886
http://www.scholingdichtbij.nl
Als verpleegkundige of verzorgende heb je waardevol en bijzonder werk. Je komt in het leven van mensen, soms in lastige situaties en je werkt meestal alleen. Dan is het vanzelfsprekend dat je behoefte hebt om je eigen handelen af en toe te spiegelen en collega’s om raad te vragen. Naast je eigen behoefte is intervisie natuurlijk ook een vereiste als je een KIWA-keurmerk hebt. Zo ontwikkel jij jezelf als persoon, zorgverlener én als zzp’er.

Voor wie


Voor zzp’ers in de thuiszorg

Doe ook mee met intervisie bij jou in de buurt!


Thuiszorg Dichtbij geeft je de kans om met andere professionals ervaringen uit te wisselen en je eigen sterke kanten en verbeterpunten te leren kennen. Via intervisie kun je bijvoorbeeld feedback vragen op je eigen werkwijze. Of leren van je collega’s, diepgang van je werk vergroten, ervaringen en informatie uitwisselen over je werk, gezamenlijke oplossingen vinden voor praktische hindernissen. Enkele vragen die je in intervisie zou kunnen stellen: • Hoe ga ik om met een bemoeizuchtig familielid van mijn cliënt? • Ik zat laatst in een moeilijke situatie, heb ik juist gehandeld? • Hoe zouden mijn collega’s gehandeld hebben in deze situatie? • Hoe ga ik om met werkdruk? • Hoe neem ik een (juiste) beslissing in ethisch lastige kwesties? • Hoe moet ik dat moeilijke gesprek voeren?

Ervaringen van eerdere deelnemers


"Mijn verwachtingen waren om een plek te vinden waar ik met collega's kritisch mag en kan kijken naar mijn eigen handelen en naar hun handelen en daardoor mijn professionaliteit/persoonlijke groei uit kan breiden. Hieraan wordt voldaan door de intervisiegroep." De input van verschillende mensen is leerzaam, nodigt uit om met een andere blik te kijken, met respect naar elkaar te luisteren, om verduidelijking vragen, te lachen met elkaar, zorg uitspreken naar elkaar. Rustig, doortastend en met humor!”

Praktische informatie


Waar: Hereweg 120, 9725 AK Groningen Wie: maximaal 8 mensen per groep Wat: Diverse intervisiemethodieken, in bijeenkomsten van 2 uur. Hoe vaak: 5 maal begeleide intervisie per groep Vervolg: Daarná organiseert iedere groep zijn eigen intervisie bijeenkomsten. Bij deelname ontvang je een intervisiereader als naslagdocument. Wanneer: In overleg kunnen we afwijken van deze datums als dat de intervisiegroep beter uit komt. Dinsdag 31 jan 2023 van 10.00 tot 12.00 Dinsdag 14 mrt 2023 van 10.00 tot 12.00 Dinsdag 25 april 2023 van 10.00 tot 12.00 De overige data nader te bespreken. Accreditatie: 10 punten (V&V) Kosten: € 239 (leden Dichtbij € 179,25)

Interesse?


Ga intervisie ervaren!