Bijscholing Omgaan met agressie

Praktische info

Categorie
Vaardigheden
Lesvorm
Klassikale scholing
Punten
5
Kosten
€ 249,00
Inschrijven

Over Zorg voor leren

info@zorgvoorleren.nl
085 130 87 90
https://www.zorgvoorleren.nl

In deze bijscholing leer je agressie / grensoverschrijdend gedrag herkennen en hoe je escalatie kan voorkomen en kan de-escaleren.

Er wordt veel gesproken en geschreven over toenemende agressie in de zorg. Op de website van Zorg voor beter beschrijven ze agressie als levensenergie die mensen van nature bezitten en in kunnen zetten in verschillende situaties. Dat kan effectief zijn voor degene die het inzet. De persoon die hier mee te maken krijgt kan er door overvallen worden, het ervaren als grensoverschrijdend gedrag en/of zich niet veilig voelen. Door meer te weten over agressie en over hoe je hierop de-escalerend kunt reageren, kun je leren hoe je escalatie en agressie kunt voorkomen en hoe je er beter mee om kunt gaan. Deze bijscholing wordt aangeboden in Wormerveer (Noord-Holland) en Bodegraven (Zuid-Holland, tegen Utrecht aan).

Voor wie

Deze bijscholing is bedoeld voor alle zorgverleners.

Opzet

Er is voor deze bijscholing geen voorbereiding nodig. De praktijk is interactief. We werken met kleine groepen van maximaal 9 personen. Wegens het interactie karakter bij deze bijscholing hanteren we wel een minimum van 4 deelnemers.

Leren van en met elkaar staat centraal en dat doen we in een prettige informele setting. We geloven dat als je plezier hebt en je veilig voelt, je beter kan leren.

Programma

Tijdens deze bijscholing gaan we in op:

  • Waarnemen van gedrag
  • Gespreksvaardigheden
  • Vormen van agressie / grensoverschrijdend gedrag
  • Wat maakt dat een situatie dreigt te escaleren / escaleert?
  • Hoe kun je de-escalerend werken aan de hand van 5 stappen?
  • Oefenen aan de hand van praktijksituaties

Na deze bijscholing sta je steviger in je schoenen als er grensoverschrijdend gedrag voorkomt en weet je een veilige omgeving te behouden voor de zorgvragers, je collega (zzp) zorgverleners en natuurlijk voor jezelf!

Leerdoelen

De deelnemer:

  • kan verschillende vormen van agressie herkennen
  • weet wat de zijn of haar voorkeursreactie is bij een conflict of grensoverschrijdend gedrag
  • kent de 5 stappen van de-escalerend werken
  • heeft zijn of haar persoonlijke, professionele stijl van de-escalerend werken ontdekt

De trainers

Deze bijscholing wordt verzorgd door trainers van Zorg voor leren. Zorg voor leren verzorgt sinds 2014 bijscholingen voor zorgverleners en beschikt over een eigen digitaal leerplatform met een uitgebreide bibliotheek aan modules. De trainer van deze scholing is, verpleegkundige met jarenlange ervaring in het werken met mensen met een verstandelijke beperking.

Zorg voor leren vindt naast de kwaliteit van de scholing, materialen ook de sfeer zeer belangrijk. Mede daarom zijn de praktijklokalen ook huiselijk ingericht.

Praktijklokaal Sjaan in Bodegraven

Praktische informatie

Duur: 5 uur praktijk
Accreditatie: 5 ODA punten (V&V). Deze kun je na afloop zelf in jouw account verwerken.
Prijs: € 249,00 vrijgesteld van btw, inclusief e-learning, lunch, koffie, thee, digitaal certificaat en reflectieopdrachten achteraf in de leeromgeving.