Pre-employment screening

Diplomaregister

Diplomaregister
Koppeling met register
Zekerheid over het diploma

Zorgverleners hebben een diploma nodig om te werken als Verzorgende IG of Verpleegkundige. Deze beroepen zijn namelijk beschermd en het is daarom belangrijk om vast te stellen of het diploma echt is.

Duobus heeft een koppeling met het online diplomaregister van Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), waardoor de zorgverlener het diploma met slechts een paar klikken rechtstreeks naar ons platform kan overzetten. Dit digitale diploma is officieel en geldig, en heeft als voordeel dat het 100% zeker is dat het echt is. Dit komt door het digitale certificaat waarmee het PDF-bestand is ondertekend. Bovendien is er geen ruimte voor manipulatie omdat het bestand via de koppeling binnenkomt.

Als een zorgverlener een ouder diploma heeft dat niet in het register staat, zullen wij alsnog het originele diploma inzien. Duobus heeft veel expertise opgebouwd bij het controleren van het opgegeven niveau. Bijvoorbeeld bij het niveau van Verzorgende IG kan er onduidelijkheid bestaan of het behaalde diploma ook daadwerkelijk dit niveau bewijst. We bekijken of alle benodigde bewijsstukken aanwezig zijn, aan de hand van wetgeving en relevante informatie van SBB.

Een ander voorbeeld is dat bij het niveau van Verzorgende IG en Verpleegkundige niet alleen een waardering van Nuffic voldoende is voor buitenlandse diploma's. De zorgverlener moet daarnaast een traject doorlopen bij het BIG-register.

Genoeg gezien?

Meld je nu aan en begin vandaag nog met Duobus!

Aanmelden

Vragen?

Neem contact met ons op, we helpen je graag verder!

Contact