Pre-employment screening

Verklaring omtrent gedrag (VOG)

Verklaring omtrent gedrag (VOG)
Controle volgens voorschriften
Vergewisplicht

De Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is verplicht voor zorg die valt onder de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz). Deze wet bevat een vergewisplicht. Om een VOG aan te vragen, moet men een screeningsprofiel kiezen. Voor zorg is profiel 45 'Gezondheidszorg en welzijn van mens en dier' nodig.

Veel platformen, bemiddelaars en screeningspartijen accepteren een digitaal exemplaar dat door de zorgverlener zelf is gescand. Dit brengt echter het risico op fraude met zich mee.

Duobus voert controles uit volgens de richtlijnen van Justis, de screeningsautoriteit van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Wij accepteren geen kopie of eigen scan en zien alleen het origineel in. Op die manier kunnen we de echtheidskenmerken die op het papier staan controleren en vaststellen of Justis daadwerkelijk een VOG heeft afgegeven voor de betreffende zorgverlener.

Als een van de weinige organisaties neemt Duobus deel aan een pilot bij Justis voor het verstrekken van een digitale VOG. In dit proces ontvangt de aanvrager een authentiek digitaal exemplaar van de VOG, dat wij ook online kunnen verifiën.

Bij het werken met zzp'ers in de zorg geldt geen wettelijke geldigheidstermijn voor de VOG, anders dan bij vaste medewerkers in dienst. Het is aan de organisatie om zelf een passend beleid te maken over de geldigheidstermijn. Om deze reden kunt u in Duobus instellen hoe lang een VOG geldig mag zijn. U kunt hierbij kiezen uit verschillende opties, afhankelijk van hoe vaak de zzp'er opdrachten voor u uitvoert. Zo kunt u de kwaliteit en administratieve lasten in balans brengen.

Genoeg gezien?

Meld je nu aan en begin vandaag nog met Duobus!

Aanmelden

Vragen?

Neem contact met ons op, we helpen je graag verder!

Contact