Socialtens
Gesponsord

Socialtens: het betaalbare alternatief voor een AOV

Als ZZP’er ben je niet automatisch verzekerd tegen (tijdelijke) arbeidsongeschiktheid. Je komt in de situatie dat als je niet werkt, je ook geen geld krijgt. Dat kan lastig zijn. Helemaal als je voor een langere periode geen inkomen hebt. Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) dek je jezelf in tegen het wegvallen van je inkomen. Maar dan betaal je wel elke maand hoge premies. Die je als beginnende of kleine ondernemer liever niet wil missen. Socialtens is dan de perfecte oplossing.

Donaties bij arbeidsongeschiktheid

Als je je inschrijft bij Socialtens kies je één van de volgende donatieniveau's.

€ 1.000,- € 1.500,- € 2.000,- € 2.500,- € 3.000,- € 3.500,-

Dit zijn de bedragen die je netto per maand kunt ontvangen in geval van arbeidsongeschiktheid. Mocht je arbeidsongeschikt worden, dan krijg je het door jou gekozen bedrag, belastingvrij aan jou geschonken door de overige deelnemers van Socialtens. Jij kiest zelf hoeveel je wilt ontvangen. Maar hoe hoger het donatieniveau, hoe meer je zelf ook zult moeten schenken als het moment daar is. Het is dus een afweging tussen de kosten en baten.

Hoe werkt het precies als je daadwerkelijk arbeidsongeschikt raakt?

De uitbetaling is altijd naar mate van je arbeidsongeschiktheid. Dit wordt beoordeeld door een bedrijfsarts.

  • Ben je 70% of meer arbeidsongeschikt verklaar? Dan wordt het hele bedrag aan je overgemaakt.
  • Als je minder dan 20% arbeidsongeschikt bent, dan krijg je helemaal geen uitbetaling.
  • Voor alle percentages daar tussen werkt het 1 op 1. Ben je bijvoorbeeld 40% arbeidsongeschikt? Dan krijg je 40% van het gekozen donatieniveau uitbetaald.
  • Op het moment dat je niet meer arbeidsongeschikt bent, meld je je herstel en stopt de donatie.

Bij Socialtens kun je maximaal 24 maanden (2 jaar) aaneengesloten donaties ontvangen. Maar liefst 98% van de arbeidsongeschikte ondernemers zijn binnen 24 maanden weer aan het werk. Het is dus bijna zeker dat je niet langer dan deze periode een uitbetaling nodig zult hebben.

Kom je bij Socialtens?

Is Socialtens iets voor jou? Op de website kun je alle informatie vinden die je nodig hebt, inclusief veelgestelde vragen. Inschrijven kost bovendien maar 5 minuten van je tijd. Niet gek als je goed verzekerd wilt zijn, zonder veel te hoeven betalen.