Bijscholing toevoegen

Opdrachtgevers kunnen bij een opdracht ervoor kiezen om een bepaalde bijscholing als verplicht te stellen. Wanneer ze dit doen zien alleen de zzp’ers die deze bijscholing toegevoegd hebben de betreffende opdracht. Het is dus belangrijk al je bijscholingen te uploaden op je profiel.

Vergeet niet de meest passende handeling te selecteren uit de lijst. Hieruit selecteren de opdrachtgevers namelijk de benodigde handelingen.

Hoe meer recente scholing je upload, des te voller je bijscholingsmeter is. Volle kwaliteitsmeters vergroten je kans op werk. Wil je weten wat de andere kwaliteitsmeters zijn? Kijk maar eens op je profiel, je vind ze onderaan!

Hoe kun je jouw deskundigheid uploaden?
Open je account op www.duobus.nl , ga naar Mijn profiel > Gegevens



Ga naar 'bijscholing toevoegen'



en klik op het vakje ‘bijscholing toevoegen’.  
Je komt nu in een overzichtsscherm, waarin je de bijscholing kunt toevoegen.



Klik op de bovenste regel: 'Handeling' op het driehoekje.



Je ziet nu een hele lijst met handelingen, waarbij je in de lijst ook nog naar beneden kunt scrollen voor meer handelingen.
Je geeft nu een voor een aan voor welke handelingen het op te voeren certificaat geldt. Je klikt daarvoor op de handeling, die dan boven in de grijze regel verschijnt en dan op de volgende handeling(en). Wanneer je een bepaalde handeling niet kunt vinden, kun je een zoekwoord intypen in de witte regel. De handelingen die daarop van toepassing zijn verschijnen dan in het venster en kunnen geselecteerd worden.

Belangrijk: Klik alle handelingen aan waarop jouw certificaat van toepassing is! Wees heel volledig. Dat is belangrijk omdat bij het uitzetten van een opdracht op Duobus een bepaalde handeling geselecteerd gaat worden en alleen zorgverleners die bevoegd/bekwaam zijn deze opdracht te zien krijgen.
Wanneer je die handeling niet geselecteerd hebt, maar wel een certificaat hebt voor die handeling, herkent het systeem je niet als bevoegd/bekwaam, waardoor je de opdracht dan niet te zien gaat krijgen.

Wanneer je een handeling hebt aangevinkt verschijnt er in het venster een V



Wanneer je hierbij een vergissing hebt gemaakt, kun je op de V klikken om deze weer weg te halen.

Wanneer je klaar bent met de selectie van handelingen, klik je ergens naast het venster, dat daarop verdwijnt.

Het kan zijn dat er voor jouw certificaat geen handelingen te selecteren zijn. In dat geval scrol je in de lijst helemaal naar onderen en vink je 'overig' aan. Je kunt het vak handelingen niet leeg laten.

Vervolgens ga je de andere velden invullen:
-    De naam van het certificaat (neem je over van het certificaat).
-    De naam van de instantie van wie je het certificaat kreeg.
-    Het aantal punten dat je hiermee behaald hebt (deze kun je invullen of met het pijltje bereiken). NB: landelijke regel is 1 uur bijscholing is 1 punt.
-    De datum waarop je de bijscholing behaald hebt (datum van het certificaat).



Daarna volgt het uploaden van het betreffende certificaat.  Zorg ervoor dat je het bestand ergens op je computer hebt staan of kunt bereiken.



Klik op ‘selecteer bestand’.

Er verschijnt dan een zoekvenster in je verkenner, waarbij je je bestand kunt zoeken en selecteren. Je ziet het certificaat dan in de balk verschijnen. 



Klik daarna op ‘toevoegen’.
Mogelijk krijg je een signaal dat je iets vergeten bent in te vullen. Maak dat dan compleet en klik daarna nogmaals op ‘toevoegen’.

Voorbeeld:


Er wordt vervolgens melding gegeven van succesvolle toevoeging (zie afbeelding hieronder).



Klik op de tweede zin wanneer je nog meer scholing wilt toevoegen.

Wanneer je teruggaat naar tabblad profiel, en naar beneden scrolt, zie je daar de zojuist opgevoerde scholing staan.



Met die laatste drie blokjes kun je: 

De opgevoerde scholing bewerken (handig als je het certificaat al wel hebt geüpload maar vergeten bent een handeling erbij aan te vinken). Verander wat je wilt veranderen en klik daarna op de blauwe button 'veranderen'.



Scholing verwijderen.


Je certificaat inzien en/of downloaden.

Op deze manier kun je al je bijscholing uploaden.
Bij iedere nieuwe bijscholing vult je bijscholingsmeter zich:



Bij 38 punten is je bijscholingsbalk volledig gevuld, eventuele meer behaalde punten boven de 38 worden wel in de balk aangegeven.

Het uploaden van certificaten en bijbehorende punten is je eigen verantwoordelijkheid.
Opdrachtgevers kunnen de geüploade certificaten checken op geldigheid.

Geldigheid bekwaamheid
De bekwaamheid die wordt geüpload blijft 3 jaar geldig.  Daarna zal de betreffende bijscholing lichtgrijs kleuren en zullen de bijbehorende punten verdwijnen uit de scholingsmeter.

Nieuwe scholing?
Vanaf heden is het zo dat scholing die je via Scholing Dichtbij of Duobus volgt rechtstreeks wordt bijgeschreven in je Duobusprofiel en in het Kwaliteitsregister V&V.

Let op: voor andere scholing geldt dat (nog) niet. Die scholing zul je zelf moeten blijven uploaden in je Duobusprofiel.