Opdrachtnemers / zzp’ers uitnodigen en koppelingen accepteren (of weigeren)

Via de Bedrijfsomgeving en de tab Opdrachtnemers zijn er verschillende mogelijkheden:

1.    Met een link zzp’ers uitnodigen om een Duobus account aan te maken
2.    Koppelingsverzoek doen aan zzp’ers
3.    Koppelingsverzoeken van zzp’ers accepteren of weigeren
1. Met een link zzp’ers uitnodigen om een Duobus account aan te maken

Je ziet twee registratielinken staan.Deze kan je mailen naar een zzp’er die je wilt vragen een Duobus account aan te maken. Geaccepteerd betekent dat er gelijk een geaccepteerde koppeling is tussen jou en de zzp’er. Geregistreerd betekent dat er een koppelingsverzoek vanuit de zzp’er naar jou (de opdrachtgever) wordt gedaan op het moment dat de zzp’er het account aanmaakt. Dit koppelingsverzoek komt in het overzicht (zoals te zien op deze pagina, hieronder volgt meer uitleg). Bij deze mogelijkheid kan je eerst de gegevens van de zzp’er bekijken alvorens je de koppeling goedkeurt.


2. Koppelingsverzoek doen aan zzp’ers

Je kan onderstaande twee stappen doorlopen om een koppeling aan te vragen met een zzp’er die een Duobus account heeft. Met een geaccepteerde koppeling kunnen zzp’ers opdrachten bekijken die alleen voor zzp’ers met een geaccepteerde koppeling zijn uitgezet (bij het aanmaken van de opdracht zet je dan ‘Koppeling vereist' op 'Ja').

    1. Zoek de zzp’er op naam of bedrijfsnaam. 

    2. Klik op Opdrachtnemer toevoegen.De zzp’er heeft nu een notificatie gekregen en kan de koppeling eenvoudig accepteren met 1 druk op de knop. Ook staat het verzoek in de lijst met opdrachtgevers op het account van de zzp'er.


3. Koppelingsverzoeken van zzp’ers accepteren of weigeren

Het kan ook zijn dat zzp’ers een koppelingsverzoek naar de opdrachtgever gestuurd hebben.In het bovenstaande voorbeeld is de bovenste een openstaand koppelingsverzoek van een zzp’er aan de opdrachtgever, de tweede een openstaand verzoek van de opdrachtgever aan de zzp’er en de derde is een geaccepteerde zzp’er, deze zit in de pool van zzp’ers waarmee je een koppeling hebt.

Bij de bovenste is een actie gewenst. Je kan dit verzoek Accepteren, Weigeren of Blokkeren.
Je kan klikken op de naam van de zzp’er. Vervolgens kan je de documenten inzien en bijvoorbeeld ook de bijscholingen en de kwaliteitsmeters. Je ziet tevens de contactgegevens van de zzp’er.

Je hebt hier ook de functie Status. Hierbij kan je aangeven of een koppelingsverzoek In behandeling is of Klaar.Je kan een koppelingsverzoek op In behandeling zetten als je in contact bent met de zzp’er maar het koppelingsverzoek nog niet wilt goedkeuren. Bijvoorbeeld in het geval dat je een zzp’er vraagt eerst de documenten op het account in orde te maken alvorens je de koppeling wilt goedkeuren.


Vragen? Neem gerust contact op met Duobus Support: info@duobus.nl