Nieuwe maatregel om personeelstekort in de zorg terug te dringen

vrijdag 4 mei 2018

Een gratis ziektekostenverzekering voor medewerkers in de zorgsector zou een positieve prikkel kunnen zijn om het personeelstekort terug te dringen. Deze maatregel zou een extra zetje kunnen zijn voor zowel mensen die een carrière switch willen maken als voor studenten die hun studiekeuze nog moeten bepalen.

Gratis ziektekostenverzekering voor medewerkers 
Gaston Bus, een GGD-ambulancechauffeur uit Stein, wil zijn idee voor een gratis ziektekostenverzekering voor alle medewerkers in de zorgsector voorleggen aan de Tweede Kamer. Deze maatregel zou een positieve prikkel zijn om het personeelstekort terug te dringen. Bus heeft een landelijke petitie opgezet om dit voor elkaar te krijgen. Hij hoopt 40.000 handtekening op te halen omdat zijn voorstel dan het status van burgerinitiatief zal krijgen.   

Extra zetje voor overstap naar zorgsector 
"Het is steeds lastiger om in de zorg personeel te krijgen. Hopelijk geeft dit een zetje aan mensen die willen overstappen en aan studenten die hun studiekeuze nog moeten bepalen", aldus Bus. Hij maakt zich geen zorgen over het feit dat mensen wellicht de zorg in zouden gaan voor het geld.
"Dit vak zit toch vooral in je hart. Vrijstelling van zorgpremie zou slechts een sympathieke geste zijn. Het scheelt immers toch zo'n 1200 euro per jaar."
De petitie
In zijn petitie kaart Bus aan dat gezondheidszorg-medewerkers dagelijks een verhoogd besmettingsgevaar hebben door dagelijks patiënten- en cliëntencontact. Eveneens, geeft hij aan dat werken in de zorg op momenten fysiek en geestelijk zwaar zijn. Daarom verzoekt hij een gratis ziektekostenverzekering voor medewerkers in de zorg om zo werknemers te prikkelen voor de zorgsector. 

Mocht je deze petitie nou ook willen tekenen, klik dan hier

Duobus Zorgnieuws (Webredactie)

Wij houden u op de hoogte over de ontwikkelingen in de markt.