AOV voor zzp’ers

dinsdag 27 april 2021

In loondienst ben je verzekerd van inkomsten ook als je arbeidsongeschikt raakt. Echter, als zzp’er ben je niet automatisch verzekerd tegen (tijdelijke) arbeidsongeschiktheid. Je komt dan in een situatie waarin je tijdelijk of niet meer kunt werken en ook geen geld krijgt. Het is verstandig om hier van tevoren goed over na te denken, want in de praktijk zien we vaak dat mensen te laat zijn. Socialtens kan de oplossing voor jou zijn. In dit artikel vertellen wij jou meer over Socialtens.

Socialtens
Socialtens is een alternatief voor een AOV-verzekering. Alle deelnemers helpen elkaar uit de brand en dragen zorg voor elkaar, maar hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk?
Jij kiest een donatieniveau aan de hand van het inkomen van je onderneming. Maandelijks betalen jij en de andere aangesloten zzp’ers een bedrag aan Socialtens. Dit bedrag wordt vervolgens verdeeld en uitgekeerd aan de deelnemers die het op dat moment nodig hebben. Raak je dus arbeidsongeschikt, dan ontvang je maandelijks een donatiebedrag.
Wat als?
Laten we hopen dat het niet gebeurt, maar als je arbeidsongeschikt raakt kun je via de beveiligde omgeving van Socialtens jouw arbeidsongeschiktheid melden. Zij nemen deze in behandeling en zorgen ervoor dat je binnen 4 weken een afspraak hebt met de bedrijfsarts. Hij beoordeelt de arbeidsongeschiktheid en kijkt naar welke werkzaamheden je nog wel kunt verrichten. Ook geeft de re-integratie-arts je duidelijkheid en zorgt er samen met jou voor dat je weer zo snel mogelijk aan de slag kunt.
Wat ontvang je wanneer je arbeidsongeschikt raakt?
Als je meer dan 70% arbeidsongeschikt bent, dan krijg je 100% uitbetaald. Als je 20% of minder arbeidsongeschikt bent, ontvang je geen donatie. Ben je bijvoorbeeld 40% arbeidsongeschikt dan krijg je 40% van het gekozen donatieniveau uitbetaald. Op het moment dat je niet meer arbeidsongeschikt bent, meld je je herstel en stopt de donatie.

Wil jij meer weten over Socialtens? Kijk dan op: socialtens.nl

Bron: socialtens.nl

Duobus Zorgnieuws (Webredactie)

Wij houden u op de hoogte over de ontwikkelingen in de markt.