Interview met Joyce Chan, zzp’er in de zorg

woensdag 21 oktober 2020

Speciaal voor de maand van de zzp’er hebben we een aantal zzp’ers geïnterviewd. Ze wilden maar al te graag meewerken en hun tips delen met startende zzp’ers in de zorg. Vandaag een interview met Joyce Chan. Zij is al jaren zzp’er en deelt met plezier haar tips met jou!

Kun je iets meer vertellen over jezelf?
Mijn naam is Joyce Chan en ik ben al een aantal jaren zzp’er in de zorg. Ik werk met name in de terminale zorg en draai veel waakdiensten. Ik heb vroeger gebruik gemaakt van Duobus, maar heb het platform toen een tijd niet gebruikt. Sinds 2020 ben ik weer actief op het platform en haal ik met regelmaat mooie opdrachten via Duobus binnen.

Waarom ben je zzp’er geworden?
Allereerst vrijheid! Als zzp’er bepaal je zelf hoe de agenda eruit ziet en hoeveel diensten je wilt draaien. Bovendien heb je meer verantwoordelijkheid en moet je ver vooruit denken. Denk hierbij aan het opbouwen van je pensioen, het binnenhalen van klussen, het apart zetten van de inkomstenbelasting etc. Hier ligt voor elke zzp’er in de zorg denk ik ook een uitdaging, want wij als zorgverleners willen het liefst mensen helpen en houden ons liever niet altijd bezig met onze eigen administratie. Een andere reden waarom ik zzp’er geworden ben is het loon. Als zorgverlener in loondienst verdien je vaak een stuk minder als zzp’er.

Welke tips zou je geven aan een startende zpp’er in de zorg?
Dat is een lastige vraag. Er zijn zoveel dingen waarom je moet denken. Ik denk dat mijn eerste tip zou zijn 'durf te vragen!'. Durf te vragen aan anderen hoe zij bepaalde dingen aanvliegen of hoe zij kijken naar een bepaalde situatie. Alleen ga je het namelijk niet redden. Maak gebruik van de kennis die de mensen om je heen hebben, want daar kun je ontzettend veel van leren.

Communiceren met je collega’s is ook heel belangrijk. In de zorg werk je altijd in teams. Ook als zzp’er. Het is daarom van belang dat je met hen samenwerkt en duidelijk communiceert. Zo weet je precies wat je van elkaar kunt verwachten en voorkom je miscommunicaties.

Ook zzp'er in de zorg worden? Bekijk de pagina Alles voor zzp'ers in de zorg.

Duobus Zorgnieuws (Webredactie)

Wij houden u op de hoogte over de ontwikkelingen in de markt.