4 Redenen waarom jij zzp’er in zorg wilt worden!

maandag 12 oktober 2020

Misschien werk je momenteel in loondienst bij een bedrijf en denk je er wel eens over na om een eigen onderneming in de zorg te starten. In deze blog geven wij jou 4 redenen om zzp'er in de zorg te worden.

1. Meer vrijheid
Een van de eerste redenen waarom mensen in het algemeen zelfstandige worden is vrijheid. ‘Vrijheid is blijheid’ wordt ook wel eens gezegd, want als ondernemer heb jij de vrijheid om zelf te bepalen wanneer je wilt werken, waar je wilt werken en wat voor werk je wilt doen. Eigenlijk ben jij in charge en kun je zelf bepalen wanneer je vrij bent. Moet je bijvoorbeeld in de ochtend naar de tandarts of heeft je zoon of dochter een marge dag? Jij kunt zelf bepalen of je die dag wilt werken.
2. Jij bent in charge
We noemden het net al, maar jij bent in charge. Jij bent verantwoordelijk voor de dingen die gebeuren in je onderneming, voor de keuzes die je maakt, maar ook over het uurtarief dat je hanteert. Komt de opdrachtgever met een tarief? Kijk altijd of je kunt onderhandelen en bedenk anders of het tarief voor jou acceptabel is.
3. Ambitie en doorgroeimogelijkheden
Een andere reden om zzp'er in de zorg te worden is dat je misschien de ambitie hebt om door te groeien of om meer te leren over bepaalde sector. Misschien krijg je hier niet de gelegenheid voor op de plek waar je nu werkt en daarom kun je ervoor kiezen om zelfstandige te worden en door te groeien. Bovendien kun je jezelf de tijd geven om een opleiding te gaan doen, een cursus te volgen of om je ergens in te verdiepen. Breid je je kennis uit dan kun je accreditatiepunten verdienen voor je deskundigheidsbevordering. Hierover lees je meer in deze blog.
4: Meer afwisseling
De laatste reden die wij in deze blog benoemen, is het hebben van meer afwisseling. Als zpp’er ben je met allerlei dingen bezig. Je bent natuurlijk bezig met je werk, met het ontwikkelen van jezelf, met het binnenhalen van klanten, je administratie en misschien zelfs je marketing. Je hebt dus veelzijdigheid in je werk en daarom vinden veel mensen het leuk om zelfstandige in de zorg te worden.

Wil jij nou meer weten over het zzp'er zijn in de zorg of over Duobus? Neem dan contact met ons op.

Duobus Zorgnieuws (Webredactie)

Wij houden u op de hoogte over de ontwikkelingen in de markt.