Cao UMC: Nu'91 definitief akkoord

zondag 26 september 2021

Vakbond NU'91 reageerde eerder al positief op het eindbod van de werkgeverskoepel van de academische ziekenhuizen, de NFU. In een eerder interview noemt de bond het voorstel een eerste stap in de goede richting. Vakbond NU’91 en haar leden zijn definitief akkoord met de voorstellen voor een nieuwe cao UMC. Vakbond FNV bereidt zich voor op acties op 28 september. Maar wat gaat er veranderen?

Eenmalige uitkering 3,5%
Allereerst loopt het nieuwe cao vanaf 1 januari 2022 tot en met eind 2023. Verpleegkundigen, verzorgenden en doktersassistenten krijgen een eenmalige uitkering van 3,5% over hun bruto jaarsalaris in 2021. Een verpleegkundige met een bruto maandsalaris van € 3000,- krijgt dan bijvoorbeeld een eenmalige uitkering van € 1260,- bruto over heel 2021.
Structurele loonsverhoging
Daarnaast ontvang dezelfde groep medewerkers per 1 augustus 2022 een structurele loonsverhoging van 3,5%. Ook wordt het einde van de salarisschalen 7 t/m 10 verlengd met 2 extra periodieken. De andere umc-medewerkers krijgen naar rato een eenmalige uitkering van maximaal € 750 euro. Plus een structurele loonsverhoging van 1%. Verder gaat voor alle medewerkers de onregelmatigheidstoeslag (ORT) omhoog.
FNV zet acties voorlopig door
De afspraken in de nieuwe cao gelden voorlopig alleen voor verpleegkundigen die aangesloten zijn bij NU’91. Vakbond FNV is namelijk niet akkoord gegaan en de geplande acties, zondagsdiensten op dinsdag 28 september, gaan voorlopig door.

Bron: Nursing

Duobus Zorgnieuws (Webredactie)

Wij houden u op de hoogte over de ontwikkelingen in de markt.