Het verschil maken in de zorg

vrijdag 13 mei 2022

Ilse Fleur Pietens is al meer dan veertien jaar actief in de zorg en met haar passie wil zij de hoogste kwaliteit van zorg leveren aan haar cliënten. Ze werkt met regelmaat met Duobus en vertelt meer over de ontwikkelingen binnen de zorg, haar specialisatie en over hoe Duobus haar geholpen heeft.

De ontwikkelingen binnen de zorg
"Ik werk als verzorgende IG in de psychiatrie en geen enkele dag is hetzelfde. Dat is wat mijn werk juist zou uitdagend maakt." Veertien jaar geleden begon Ilse in de PG. Tijdens haar loopbaan heeft ze vele functies gehad die ze met ontzettend veel plezier heeft uitgevoerd. Toch valt haar een aantal dingen op die anders kunnen.
"Door de jaren heen is de zorg veranderd en ik denk dat velen het met mij eens zijn als ik zeg dat dat niet altijd ten goede komt van de cliënt. Binnen mijn functie in loondienst moesten er steeds meer administratieve taken uitgevoerd worden en ik merkte dat ik niet meer de kwaliteit van zorg kon leveren die ik wilde leveren. Om deze reden besloot ik twee jaar geleden zelfstandige zorgverlener te worden en mij in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Het is de beste keuze die ik ooit heb gemaakt. Je hebt als zelfstandige namelijk meer vrijheid, kunt de standaard naar een hoger niveau tillen en daarmee het verschil maken voor iemand," aldus Ilse.
Volgens Ilse moet er meer gekeken worden naar de cliënt en wat minder naar de papieren. "De eisen die gesteld worden en de taken die daarbij komen kijken, kosten ontzettend veel tijd. Tijd die we naar mijn mening beter kunnen besteden aan mensen die onze aandacht nodig hebben. Tevens dragen alle zorgverleners een groot verantwoordelijkheidsgevoel met zich mee, denk ik. Wij als zorgverleners willen namelijk mensen helpen en met de vele administratieve taken gaat dat in sommige gevallen ten koste van onszelf. Zorgverleners worden ziek, overspannen en komen thuis te zitten. Terwijl we ze juist zo hard nodig hebben."
Een unieke werkwijze
Ilse heeft haar eigen werkwijze gecreëerd en is daar trots op: "Doordat ik zelfstandige ben, heb ik meer vrijheid en kan ik de kwaliteit van zorg bieden waarvan ik vind dat iedereen die verdient. Mijn doel is om door goed te luisteren naar de cliënt te achterhalen wat hij of zij écht nodig heeft. In veel gevallen kan een vervelende situatie namelijk al opgelost of voorkomen worden door kleine aanpassingen te maken en zijn medicijnen niet nodig. Ik krijg veel positieve feedback op mijn werkwijze, de meeste mensen zien mij als ‘gewoon Ilse’ en naar mijn mening is er niets mooiers dan dat."
Een duidelijk platform met een geweldig team
Duobus ondersteunt Ilse bij het uitvoeren van haar vak. Ze vertelt: "In 2017 ben ik kort zelfstandige geweest. Ik zocht toen naar een site waarop ik opdrachten in de buurt kon vinden en kwam Duobus tegen. Persoonlijk vind ik Duobus een ontzettend fijne organisatie om mee te werken. Het platform is namelijk erg overzichtelijk en de mensen staan altijd voor je klaar. Het is groot opgezet en door heel het land zijn er opdrachten te vinden. En is er een probleem? Dan is het gewoon even bellen en ze lossen het voor je op. Met name tijdens de Coronacrisis waren ze mijn steun en toeverlaat. Ze hebben mij geholpen door te kijken wat zij als overkoepelende organisatie konden doen en gaven mij het gevoel dat ik er niet alleen voor stond."
De volgende uitdaging
Ondanks het dankbare werk dat Ilse verzet, is ze nog niet uitgeleerd. Momenteel is Ilse namelijk bezig met het halen voor haar rijbewijs voor de ambulance. "Ik hou van adrenaline en in geval van nood het verschil te maken voor iemand. Om deze reden ben ik begonnen met het halen van mijn papieren voor op de ambulance. Ik kijk nu al uit naar alle uitdagingen die ik tegen ga komen onderweg." Wij willen haar ook via deze weg ontzettend veel succes wensen!

Duobus Zorgnieuws (Webredactie)

Wij houden u op de hoogte over de ontwikkelingen in de markt.