Vraag ook als zzp’er jouw toeslagen op tijd aan

maandag 1 augustus 2022

Ook als zzp’er in de zorg heb je mogelijk recht op toeslagen, zoals huurtoeslag en zorgtoeslag. Je kunt tot 1 september 2022 jouw huur- en zorgtoeslag over 2021 aanvragen. Weet je niet zeker of je in aanmerking komt? Controleer of je in aanmerking komt en laat niet onnodig geld liggen.

Een zelfstandige komt sneller in aanmerking voor toeslagen
Zelfstandig ondernemers komen over het algemeen sneller in aanmerking voor toeslagen dan ze zelf denken. Niet de omzet over 2021 is daarvoor bepalend, maar de nettowinst en dat is wat resteert nadat je de zakelijke kosten in mindering hebt gebracht op de omzet.
Wees alert op variabel inkomen
Wanneer je toeslagen over 2021 aanvraagt, ontvang je automatisch ook die toeslag(en) over 2022. Let erop dat wanneer je in 2022 verwacht geen recht te hebben op toeslagen, je deze stop zet. Hiermee voorkom je dat je ten onrechte toeslagen ontvangt en later terug moet betalen. Mocht later blijken dat je over 2022 toch recht had op toeslagen, kun je een nieuwe aanvraag indienen bij de belastingdienst.
Uitstel aangifte inkomstenbelasting 2021
Indien je uitstel hebt gekregen voor het doen van je inkomstenbelasting over 2021, dan geldt de deadline van 1 september 2022 niet voor jou. Je kunt je aanvraag dan nog doen tot aan de datum waarop je inkomstenbelasting kunt doen.
Voor meer informatie neem contact op met de Belastingdienst
Op deze pagina van de belastingdienst vind je alle relevante informatie. Je kunt hier ook de informatie vinden om te controleren of je in aanmerking komt voor toeslagen. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met de Belastingdienst. Zij helpen je graag verder.

Duobus Zorgnieuws (Webredactie)

Wij houden u op de hoogte over de ontwikkelingen in de markt.