5 tips: Verbeter jouw bedrijfsvoering als zzp’er in de zorg

zondag 26 februari 2023

Als zzp’er in de zorg is het belangrijk om continu te streven naar verbeteren, zowel voor jou als voor jouw cliënten. In dit artikel geven wij 5 tips om jouw bedrijfsvoering te verbeteren, te streven naar groei en jouw dienstverlening te verbeteren.

1. Uitbreiden klantenbestand
Één van de belangrijkste manieren om jouw bedrijf te verbeteren is het uitbreiden van jouw klantenbestand. Als zzp’er wil je namelijk niet inkomensafhankelijk zijn van één opdrachtgever. Breid daarom je netwerk uit, bekijk alle opdrachten op Duobus en spreid jouw inkomen uit over diverse opdrachtgevers.

2. Het uitbreiden van jouw kennis en het aanbieden van nieuwe diensten
Door het uitbreiden van jouw kennis en het opdoen van nieuwe ervaringen kun je nieuwe diensten aanbieden en daarmee jouw klantenbestand uitbreiden. Op Duobus vind je diverse klassikale scholingen en e-learnings voor zelfstandigen in de zorg.

3. Optimaliseer bedrijfsprocessen
Door de bedrijfsprocessen, zoals facturering en administratie, te optimaliseren bespaar je een hoop tijd en houd je meer tijd over voor jouw cliënten. Met behulp van Duobus kun je jouw processen optimaliseren door bijvoorbeeld automatisch je facturen te sturen naar opdrachtgevers.

4. Verbeteren kwaliteit van de zorg
Als laatste, maar zeker niet de onbelangrijkste, is het verbeteren van de kwaliteit van de zorg. Jij hebt namelijk als doel de best mogelijke zorg te bieden aan jouw cliënten. Blijf daarom op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en investeer in het up-to-date houden van jouw kennis en kunde.

5. Zoek andere zzp’ers
Als zelfstandige in de zorg mis je soms een sparringpartner. Ga daarom opzoek naar andere zzp’ers en richt een kleine intervisiegroep op. Bespreek samen waar je tegenaan loopt en help elkaar waar mogelijk een stapje verder.

We kunnen concluderen dat het blijven streven naar verbetering en groei essentieel is voor jouw bedrijf en we hopen dat jij met deze tips aan de slag gaat! Wil je meer weten over wat Duobus hierin kan betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Duobus Zorgnieuws (Webredactie)

Wij houden u op de hoogte over de ontwikkelingen in de markt.