E-learnen van Sander de Hosson

donderdag 7 juni 2018

Leren waar en wanneer jij maar wilt! Bijscholingscentrum Scholing Dichtbij uit Groningen en Sander de Hosson hebben samen een e-learningsreeks ontwikkeld om belangrijke kennis over palliatieve zorg te verspreiden. Deze reeks is via het Duobus cursusplatform te volgen!

De docent
Dr. Sander de Hosson is longarts in het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen met als specialisaties longkanker en palliatieve zorg. Hij is bekend van zijn blogs op Agora.nl en in het Dagblad van het Noorden en van zijn boek Slotcouplet. De Hosson’s missie is palliatieve zorg verbeteren en daarmee de kwaliteit van leven en sterven bevorderen. 

De e-learningsreeks
In deze reeks leer je over de geschiedenis van palliatieve zorg, de behoeften en knelpunten, de medische interventies en het belang van compassie en empathie. Door middel van video’s, animaties, leervragen, beschouwingen en persoonlijke ervaringen leert de Hosson je de basiskennis over palliatieve zorg, kennis die eigenlijk iedere zorgverlener nodig heeft. De reeks bestaat uit vier delen: 

Deel 1: Inleiding
Deel 2: Dyspneu (benauwdbeid) in de palliatieve fase
Deel 3: Pijn in de palliatieve fase
Deel 4: De stervensfase 

Voor wie
Deze e-learnings zijn bedoeld voor zorgverleners maar in principe kan het zinvol zijn voor iedereen die te maken heeft met palliatieve zorg. Verzorgenden en verpleegkundigen die ingeschreven staan in het Kwaliteitsregister V&V ontvangen 8 accreditatiepunten wanneer zij de volledige reeks afronden. 

Interesse?
Dus wil jij meer leren over de palliatieve zorg? Volg deze cursus dan via https://www.duobus.nl/cursussen. Wie alle vier de e-learnings in een keer afneemt, ontvangt 10% korting en de Hosson’s boek Slotcouplet t.w.v. € 18,99 thuisgestuurd!

Duobus (Webredactie)

De webredactie van Duobus houdt u op de hoogte van de ontwikkelingen op Duobus.