Opleidingsbuddy’s helpen verpleegkundigen specialisatie te kiezen

woensdag 8 augustus 2018

Verpleegkundigen die zich willen specialiseren, kunnen in het HagaZiekenhuis in Den Haag nu een beroep doen op een opleidingsbuddy. Het ziekenhuis heeft twee ervaren gespecialiseerd verpleegkundigen aangesteld die collega´s helpen met het kiezen van een richting.

Verpleegkundigen die zich graag zouden willen specialiseren kunnen in het HagaZiekenhuis te Den Haag een beroep doen op een opleidingsbuddy. Het ziekenhuis heeft namelijk twee ervaren gespecialiseerd verpleegkundigen aangesteld om collega’s te helpen bij het kiezen van een richting. Tevens kunnen ze ook helpen bij andere vragen die verpleegkundigen zouden hebben voordat ze aan een vervolgopleiding beginnen. Wie dus een vervolgopleiding overweegt, kan via een opleidingsbuddy meelopen met een gespecialiseerd verpleegkundige en andersom kan de buddy zien wat voor type hulpverlener de verpleegkundige is. Zo kan de buddy vaststellen welke afdeling het beste bij die persoon past.

“Onze begeleiding duurt maximaal een jaar. Maar het kan ook zijn dat iemand na twee maanden an genoeg competenties heeft om de opleiding te gaan volgen. Dat hangt af van de hoeveelheid werkervaring en de persoonlijkheid van de verpleegkundige”, vertelt opleidingsbuddy Jenny Terwisscha van Scheltinga.

De vraag naar een specialiste opleiding en het aanbod ervan liggen nog te vaak niet op één lijn. Daar willen de opleidingsbuddy’s nu dus verandering in brengen. Daarnaast hebben ze als doel om verpleegkundigen in het HagaZiekenhuis te houden.

Duobus Zorgnieuws (Webredactie)

Wij houden u op de hoogte over de ontwikkelingen in de markt.