Interview Allart

woensdag 6 mei 2020

Een groot aantal zzp’ers zijn aangesloten bij Duobus. De hoogste tijd om eens een aantal zpp’ers in het zonnetje te zetten! Deze week zetten we Allart Hakvoort in de spotlight. Hij is al lange tijd lid van Duobus en heeft een uitgesproken mening over het platform.

"Mijn naam is Allart Hakvoort en ik werk op dit moment als zzp’er bij Thuiszorg Dichtbij. Ik ben al een behoorlijke tijd zelfstandige in de zorg en heb in het begin veel gewerkt met bemiddelingsbureaus. Een nadeel van het werken met bemiddelingsbureaus is dat zij de tarieven voor je bepalen en dat zij geld verdienen aan jouw werk. Je hebt zelf geen invloed op wat er gebeurd en welke afspraken er gemaakt zijn. Ik ben eigenlijk nooit te spreken geweest over deze bureaus. Toen ik Duobus tegenkwam was ik eigenlijk direct te spreken over hun aanpak. Het platform geeft richtlijnen over de juiste tarieven, maar geeft je de ruimte om je eigen tarief te hanteren. Zo verdien ik snel €15,00 meer per uur dan wanneer ik werk met een bemiddelingsbureau. Een nadeel is wel dat mensen gaan concurreren op prijs, maar eigenlijk is dat gewoon marktwerking.
Veel opdrachten online
Naast het zelf bepalen van de tarieven vind ik het super om te zien hoeveel instanties zijn aangesloten bij Duobus. Er zit veel variatie in het werk en er staan veel opdrachten online. Er is eigenlijk altijd wel een opdracht te vinden die bij mij past. Bovendien krijg je altijd een mail wanneer er weer nieuwe opdrachten online zijn gekomen en dan kun je altijd een blik werpen op de opdrachten.
Regie in eigen handen
Ook het in handen houden van de regie vind ik erg belangrijk. Bij Duobus hoef ik niet mijn agenda te delen, maar kan ik juist zelf kijken wanneer ik zou willen en kunnen werken. Dit is bij veel andere platformen anders. Daar moet je jouw agenda delen en dan bepalen zij wanneer je moet werken.
Fantastisch betalingssysteem
De betaling is natuurlijk niet onbelangrijk en dat is echt super geregeld bij Duobus! Ik krijg namelijk mijn geld binnen een dag op mijn rekening. Dit scheelt niet alleen administratie, maar ook een hoop gedoe.

Persoonlijk vind ik het een super platform om mee te werken als zelfstandige in de zorg!"

Duobus Zorgnieuws (Webredactie)

Wij houden u op de hoogte over de ontwikkelingen in de markt.