Massaal gebeld naar afsprakennummer

dinsdag 23 juni 2020

Op maandag 1 juni ging het landelijke Coronatest-afsprakennummer open. Er werd massaal gebeld, meldt het GGD GHOR dinsdag 2 juni. Doordat mensen meerdere keren probeerden te bellen, werd het callcenter overspoeld door 323.000 telefoontjes, waarvan een kwart van de bellers geen Corona gerelateerde klachten had.

In totaal werden er 5.478 afspraken gemaakt om een test te doen en daarvan zijn dezelfde dag nog 1.146 van uitgevoerd. De GGD verwacht dat dit aantal de komende dagen behoorlijk zal toenemen.

De GGD startte eerder al met het testen van zorgmedewerkers die werken met patiënten buiten de ziekenhuizen en coronaverschijnselen hebben. Hiervoor hebben de gezondheidsdiensten speciale testfaciliteiten ingericht. Het gaat onder meer om huisartsen en zorgverleners in de wijk, jeugdzorg, geestelijke gezondheidszorg, gehandicapten- en ouderenzorg.

Indien je meer dan 24 uur corona verschijnselen vertoont kun je jezelf via jouw huisarts, bedrijfs- of instellingsarts laten doorsturen voor een check.

Duobus Zorgnieuws (Webredactie)

Wij houden u op de hoogte over de ontwikkelingen in de markt.