Oriënterende workshop '5-stappenplan zelfredzaamheid van jongeren' | 12 september 2023 13.30 uur

Praktische info

Categorie
Jeugdhulpverlening
Lesvorm
Klassikale scholing
Kosten
Gratis
Inschrijven

Over Scholing Dichtbij

info@scholingdichtbij.nl
050 577 8886
http://www.scholingdichtbij.nl
Deze workshop is een korte introductie op de volledige driedaagse scholing '5-stappenplan voor zelfredzaamheid van jongeren'. Hierbij ga je bezig met de begeleiding van jongeren met mentale problemen bij het volhouden van hun schoolcarrière of werk. Je geeft de jongere de handvatten om zelf in zijn kracht te staan en eigenaar te maken van zijn/haar proces. De workshop laat je alvast kennismaken met het onderdeel communicatie uit de scholing, die in november 2023 van start gaat. Zo maak je kennis met de docent en de 5-stappenmethode en kun je kijken of de scholing bij jou past. De driedaagse scholing start in november 2023.

Als je na de workshop de smaak te pakken hebt, kun je in de driedaagse scholing met de 5-stappenmethodiek aan de slag. Deze methode is ontwikkeld door het lectoraat Rehabilitatie van de Hanzehogeschool Groningen en is gebaseerd op ‘Begeleid Leren’. De 5-stappenmethode is een systematische wijze van ondersteuning.

Door middel van de methode kun je samen met de jongere onmisbare vaardigheden en hulpbronnen inventariseren en uiteindelijk realiseren. Zo help je de jongere om (succesvol) zijn school of werk voort te zetten.

Waarom de 5-stappenmethode?
Volgens de gezondheidsraad komt deze methodiek tegemoet aan de vele vragen waar professionals die werken met jongeren tegenaan lopen. De training is als effectieve interventie opgenomen in de databank van het NJI en is een evidence based-methodiek.

Voor wie

De scholing is zinvol en interessant als je:
* Werkt in het sociale domein
* Individueel jongeren begeleidt
* Regelmatig handelingsverlegenheid ervaart bij de begeleiding van jongeren met mentale problemen,
* Nieuwgierig bent naar de methodiek en een toolbox wil inzetten

De scholing

De gehele scholing bestaat uit drie dagen klassikale scholing en een online terugkombijeenkomst voor casuïstiek.
Tijdens de scholingsdagen worden alle stappen doorgenomen en geoefend. De scholingen zijn interactief, waarbij je je eigen casuïstiek inbrengt.
Het tarief voor de hele scholing is € 783,75 voor leden (€ 1045 voor niet-leden).

Over de trainer

De scholing wordt verzorgd door Joke Nauw, zij heeft ruime ervaring in begeleiding van jongeren en als gedragsspecialist in het voortgezet onderwijs. Zij neemt je mee in vele voorbeelden en situaties om zo veel mogelijk met elkaar te oefenen.

Praktische informatie

Datum: 12 september 2023
Tijd: 13.30 uur (2,5 uur) (Liever 's avonds? De workshop vindt ook om 19.15 plaats. Klik hier om naar de workshop van 19.15 te gaan.)
Accreditatie: -
Kosten: 0,00
Locatie: Hereweg 120, 9725 AK Groningen